1981 - 1985

Tweede lustrum 1981 t/m 1985

Onder grote belangstelling werd op 7 februari 1981 het eerste jubileumconcert ter gelegenheid van het 1e lustrum georganiseerd met medewerking van het Geldrops en Veldhovens Mannenkoor. Het koor werd steeds vaker gevraagd mee te werken aan optredens in onze eigen provincie. Zo bouwde het een goede naam op in de koorwereld. Ook organiseerde het Deurnes Mannenkoor zelf jaarlijks een of meerdere concerten waar collega-koren voor werden uitgenodigd.

In deze jaren traden veel van de jongere leden in het huwelijk. Oudere leden vierden hun zilveren of robijnen huwelijksfeest. Telkens werd het koor gevraagd voor het zingen van de huwelijksmis en/of het brengen van een serenade.

Buitenlandse optredens waren er in dit lustrum naar België (Luik, 1981) en Frankrijk (Parijs en Gretz, 1982). Tijdens het XV Certamen Internacional de Masas Corales in Spaans Baskenland (Tolosa, 1983) nam het koor deel in de categorieën Polyfonie, Gregoriaans en Folklore. Er werden tijdens dit concours en festival geen prijzen behaald maar we deden onvergetelijke ervaringen op met de vele koren uit voornamelijk Oost-Europa.

Terug in Nederland werd in 1984 deelgenomen aan het 1e Zuid-Nederlandse Mannenkoorfestival in Meijel en het Internationale Zangconcours in Aarle-Rixtel. Hier werd met 368 punten een 1e prijs met lof der jury behaald in de afdeling uitmuntend. Onze dirigent Jan Nooijen mocht tevens de dirigentenprijs in ontvangst nemen.

Overige bijzonderheden in dit 2e lustrum waren de aanschaf van een piano, de uitvoering van de Brabant Suite (met orkest, solisten en diavoorstelling), deelname aan de 'Bonte avond' van de plaatselijke carnavalsvereniging en de radio opnames voor Omroep Brabant. In september 1984 werd voor het eerst een huishoudelijk reglement en officiële statuten ingevoerd en werd het koor ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Download hier een uitgebreide versie van het tweede lustrum.