1986 - 1990

Derde lustrum 1986 t/m 1990

Het jubileumjaar 1986 zou in het teken staan van diverse feestelijkheden: feestavond, receptie en H. Mis allen eind januari, de komst van het Roermeense gastkoor 'Armonia' uit Cluj-Napoca en een drieluik-galaconcert begin april in Helmond, Venray en Deurne. Afsluitend een najaarsconcert in november.

Op woensdagmiddag 2 april werd vergeefs gewacht op de komst van het Roermeense mannenkoor. einde van de middag kwam een telefoontje van de Roermeense ambassade met de mededeling dat het bezoek niet door kon gaan. Dat het 'ijzeren gordijn' nog altijd een feitelijke afstand vormt tussen Oost en West is weer eens gebleken. De close-harmony groep Sound of Eight toonde zich een fantastische vervanger tijdens het galaconcert in Deurne waar verder Mannenkoor Lambardi uit Helmond en het Venray's Mannenkoor aan deelnamen.

Het koor mocht zich, met een gemiddelde leeftijd van circa 45 jaar, rekenen tot een van de 'jongste' mannenkoren van Zuid-Nederland. Nieuwe activiteiten werden georganiseerd waaronder kien- en kaartavonden ten bate van de clubkas. Het nieuwe clubblad 'Antenne' deed zijn intrede. Er volgden weekenduitstapjes met partners naar Duitsland (wijnfeesten in Fell, 1986 en Bad Berleburg in 1987).

In 1988 werd na ruim twaalf jaren afscheid genomen van dirigent Jan Nooijen. De nieuwe dirigent, Theo van Teeffelen, kon direct voorbereidingen gaan treffen voor de concertreis in oktober 1988 naar het Italiaanse Macerata op een uitnodiging van het koor GAMMA (Gruppo Artistico Musicale MAceratese).

Het koor bleef zich veder ontwikkelen en nam met regelmaat deel aan een concours en/of festival. Succes bleef niet uit: in 1989 werd op het nationaal zangconcours in het Brabantse Alphen met 331 punten een eerste prijs behaald in de afdeling superieur, de hoogste amateurklasse. In dit derde lustrum werd ook deelgenomen aan het 2e Zuid-Nederlandse Mannenkoorfestival in Meijel en het 6e Brabantse Korenfestival in Eindhoven.

Download hier een uitgebreide versie van het derde lustrum.