1991 - 1995

Vierde lustrum 1991 t/m 1995

Het jubileumconcert ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan werd in het najaar gehouden in de Vierspan te Deurne. Tevens werden tijdens dit jubileumconcert de nieuwe kostuums gepresenteerd.

Na vanaf de oprichting 15 jaar gerepeteerd te hebben in clubhuis van Calis verhuisde het koor in september 1991 naar café De Peelpoort in het centrum van Deurne. Tijdens dit 4e lustrum werd nogmaals van clubhuis gewisseld. Hotel Stationszicht werd in oktober 1995 de nieuwe 'thuisbasis' van het Deurnes Mannenkoor.

Een nieuwe activiteit van het Deurnes Mannenkoor deed zijn intrede in 1992 namelijk het maandelijks inzamelen van oud papier. Met de opbrengst kan het koor nieuwe partituren aankopen en kan er worden bijgedragen aan de kosten van concertreizen en deelnames aan concoursen en festivals.

Ook in dit lustrum werden weer buitenlandse reizen ondernomen zoals in 1992 naar het Italiaanse Clusone waar werd deelgenomen aan het 5e Festival Internazionale dei Cori. In 1995 was het koor vertegenwoordigd op het 1e Internationalen Chorfestival in Salzburg te Oostenrijk.

In 1994 werd, voor de tweede keer, deelgenomen aan het Internationale Zangconcours te Aarle-Rixtel. Succesvol behaalde het koor een 1e prijs met 337 punten in de afdeling superieur, de hoogste amateurklasse. Het koor vierde dit succes met een weekenduitstapje met partners naar het Belgische Bütgenbach.

Overige bijzonderheden waren de vele optredens in eigen land. Tijdens dit 4e lustrum was het koor te beluisteren tijdens concerten, zangersdagen en festivals in Lierop, Aalst, Asten, Beek en Donk, Son en Breugel, Someren, Zutphen, Helmond, Oostrum, Loosbroek etc. Ook in het 'eigen' Deurne waren er vele optredens waaronder Kerst-, Nieuwjaars-, koffie-, lente- en verbroederingsconcerten, optredens met Koninginnedag, bevrijdingsfeest, 75-jaarfeest St. Jozefparochie etc.

Download hier een uitgebreide versie van het vierde lustrum.