1996 - 2000

Vijfde lustrum 1996 t/m 2000

Het koor bestond twintig jaar en organiseerde op 13 oktober 1996 haar lustrumconcert met medewerking van mannenkoor Karawanken, Aostrumse Zangkompeneej, het Brummens mannenkoor en Dietsch vocaal ensemble. Tevens presenteerde het koor in 1996 haar 1e CD 'Deurnes Mannenkoor' in het gemeentehuis van Deurne.

In het vijfde lustrum nam het koor deel aan een drietal concoursen in eigen land:
In november 1997 aan het Nederlands Koorfestival Klassieke Muziek werd in De Doelen te Rotterdam een 3e prijs met 314 punten behaald. In april 1999 werd deelgenomen aan het 8e Nationaal Zangconcours in Epe waar een 1e prijs met 332,5 punten werd behaald in de superieure klasse evenals de wisselbeker. Tijdens het 6e mannenkorenfestival in het Limburgse Meijel was het Deurnes Mannenkoor voor de derde keer (1984, 1987 en 2000) een van de deelnemers.

Ook internationaal was het koor succesvol. In 1998 was er de deelname aan het 45th Cork International Choral Festival in Ierland waar het Deurnes Mannenkoor onder andere de Gala-avond in de City-Hall opende met twee typisch Ierse liederen; de harten van 1200 uitzinnge Ieren waren snel gewonnen.

Uit zo'n 300 aanmeldingen werden 25 koren, waaronder het Deurnes Mannenkoor, geselecteerd om in het jaar 2000 deel te nemen aan het 6e Festival Internazionale dei Cori in het Italiaanse Clusone. Het koor heeft een reputatie hoog te houden door te zingen in de taal van het gastland. De Italiaanse taal, welke zich perfect leent voor het zingen van liederen met gevoel en tederheid, past daarom zo goed bij ons koor.

In dit vijfde lustrum werden verschillende commissies (muziek,- reis-, jubileum, feest,- en kleding) in het leven geroepen. De resultaten van deze werkgroepen maken het koor tot wat het nu is, geven een extra dimensie aan de totale uitstraling en zorgen er mede voor dat we niet stilstaan.

Naast de vele regionale optredens organiseerde het Deurnes Mannenkoor ook zelf jaarlijks een of meerdere concerten in Deurne. Om de onderlinge band tussen de koorleden en hun partners te verstevingen maakt het koor ook tijd vrij om feestavonden en weekenduitstapjes (Valkenburg, 1996 en Volendam, 1999) te organiseren.

Download hier een uitgebreide versie van het vijfde lustrum.