2001 - 2005

Zesde lustrum 2001 t/m 2005

Na een intensieve voorbereiding was de tijd aangebroken van het zilveren jubileumjaar. Tijdens de receptie in januari 2001 werd het eerste exemplaar van het jubileumboek 'de Ambassadeurs van Deurne' uitgereikt, de nieuwe website www.deurnesmannenkoor.nl werd geopend door de burgemeester van Deurne, de nieuwe kostuums werden gepresenteerd en een groot aantal leden werd gehuldigd. In aanwezigheid van sponsoren, begunstigers en overige belangstellenden werd tijdens het Galaconcert een speciaal voor het Deurnes Mannenkoor geschreven compositie uitgevoerd. In het najaar werd de Brabant Suite ten gehore gebracht en het koor verzorgde een H. Mis als afsluiting op een zeer geslaagd jubileumjaar.

Het Deurnes Mannenkoor neemt met regelmaat deel aan uitwisselingsoptredens, concoursen en festivals in binnen- en buitenland. Zo werd in de Epe voor de tweede keer succesvol deelgenomen aan het nationale zangconcours: een eerste prijs met wisselbeker. Verder waren er muzikale uitstapjes naar België (Antwerpen, 2002 en Genk, 2003) en Luxemburg (Vianden, 2002).

In 2003 was het koor te gast in Engeland (Cornwall) waar het 1e Engelse Mannenkoorfestival met 47 deelnemende koren werd gehouden. Met een vierde plaats behaald in het internationale concours en een geweldige ervaring rijker door de gezamenlijke concerten met koren uit Estland, Slovenië, Ierland en Engeland keerden wij uitermate tevreden terug naar Nederland.

Gedurende het zesde lustrum presenteerde het bestuur de leden een toekomstvisie waaraan de aankomende jaren gewerkt gaat worden. Ledenwerving, repertoire en presentatie zullen de nodige aandacht krijgen om een gezonde toekomst voor het koor te kunnen waarborgen.

In mei 2005 reisde het koor af naar Tsjechië waar werd deelgenomen aan de Internationale  Praagse Korendagen. De officiële optredens, o.a. in de schitterende Smetana-zaal, werden beoordeeld door een internationale jury. Een programma van optredens afgewisseld met de excursies in deze wereldstad heeft bij alle deelnemers aan deze concertreis een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Download hier een uitgebreide versie van het zesde lustrum.