2006 - 2010

Zevende lustrum 2006 t/m 2010

8 januari 2006 is het 30 jaar geleden dat het Deurnes Mannenkoor werd opgericht. Als jubileumactiviteit werd het samenwerkingsproject "Four Seasons Greetings" op touw gezet met Zangrgroep Musical Voices uit Neerkant, een van de andere koren onder de hoede van onze dirigent Theo van Teeffelen. Onder grote belangstelling werd een spetterend optreden gerealiseerd van beide koren o.l.v. van dezelfde dirigent met muzikale begeleiding van combo, ondersteunende diabeelden en uitwisseling van stemmen. Gedurende 2007 was het bestuur in samenspraak met Theo van Teeffelen overeengekomen om maar eens uit te gaan kijken naar een andere dirigent. Theo had nagenoeg de twintig jaren vol en wilde graag rustig aan af gaan bouwen. Per 1 november was er een nieuwe dirigent bekend bij ons koor in de persoon van Fred Weijers wonende in het Gelderse Overasselt.

Najaar 2007 wordt de 2e cd "Thanks for the Memory" opgenomen in de kapel van Willibrordhaeghe. Na de jaarwisseling volgde in 2008 al snel de afscheidsreceptie van dirigent Theo van Teeffelen. Voor zijn diensten werd hij benoemd tot eredirigent van ons koor. Het eerste exemplaar van de CD "Thanks for the Memory" werd aangereikt door burgemeester Daandels en speciaal aan Theo opgedragen vanwege zijn afscheid. Het werd een mooie afsluiting na twintig jaren Deurnes Mannenkoor. Onder leiding van de nieuwe dirigent Fred Weijers gaat het koor ambitieus aan de slag. Er wordt enthousiast gewerkt aan koorklank, dynamiek, uitstraling, tekstbeleving, diverse koooropstellingen en het stimuleren van zingen zonder partituren. Muzikale hoogtepunten zijn de Internationale Korendag in Vught (2008) en deelname aan het Nederlands Koorfestival in Breda (2009) waar plaatsing voor de landelijke halve finale (29 mei) en de finale (27 november) in 2010 wordt bereikt. Het Deurnes Mannenkoor mag zich van de jury 'beste mannenkoor van Nederland 2010' noemen. Op 18 september 2010 wordt Gerard Daandels, oud-burgemeester van Deurne benoemd als beschermheer van het Deurnes Mannenkoor. In dit zevende lustrum zijn er weekend- en daguitstapjes met de partners naar het Belgische Gent en Brugge (2006), de Hanzesteden Deventer, Zutphen en Doesburg (2007). De eerste buitenlandse concertreis onder leiding van de nieuwe dirigent brengt ons in het Poolse Leszno (30 april t/m 4 mei 2009).

Download hier een uitgebreide versie van het 7e lustrum.