DMK naar België

Driedaagse reis Deurnes Mannenkoor naar België.

Op zaterdag 29 april 2017 heeft het Deurnes Mannenkoor deelgenomen aan het Aarschot Volkoren Festival in België. Dit is een tweejaarlijks koortreffen op 13 podia in het centrum van Aarschot, met deelname van 56 koren, 1700 zangers en 97 concerten, van pop tot klassiek. Het koor verbleef in de “bierstad” Leuven.

Het Deurnes Mannenkoor mocht twee optredens verzorgen van elk 30 minuten in de Orleanshof en de Gasthuiskerk. Zeker in de laatste met een geweldige mooie akoestiek was het een lust om te zingen.

Rondom dit Festival heeft het koor nog diverse plaatsen in België bezocht. Op vrijdag in het zuiden de scheepsliften van Strepy-Thieu. Deze liften overbruggen maar liefst een hoogte van 73 meter en 15 centimeter en dit in ongeveer 7 minuten. Het was zonder meer heel bijzonder om in een boot dit mee te maken. Op zondagochtend een stadswandeling in Leuven o.l.v twee gidsen en in de middag een bezoek aan het Atomium in Brussel. Ook hier onder leiding van een persoonlijke gids en dat was gezien de enorme drukte maar goed ook. Na een afscheidsdiner onderweg arriveerde het koor op zondagavond rond 21.00 uur in Deurne. Het koor kan terugzien op een druk maar prachtige trip naar onze Zuiderburen en is weer een buitenlandse ervaring rijker.

april 2017  Aarschot België